Schietstokken

Een schietstok is een handig hulpmiddel bij de jacht. Wellicht herkent u het. Tijdens de jacht leunt uw geweer op een boom, in het gras of op uw tas. Geen ideale situatie. Met een schietstok is dit verleden tijd! Door een schietstok te gebruiken tijdens de jacht, kunt u uw aandacht volledig vestigen op het schot. In ons assortiment zijn diverse schietstokken te vinden.

Verschillende soorten schietstokken

Vroeger werden tijdens het jagen al houten stokken gebruikt ter ondersteuning. Maar dat is door de jaren heen natuurlijk drastisch veranderd. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten schietstokken te vinden. De schietstok zorgt ervoor dat u uw aandacht volledig kunt vestigen op uw schot. Schietstokken zijn verkrijgbaar met één been, twee benen of drie benen. Een schietstok met drie benen, noemen we ook wel een tripod. Schieten vanuit een liggende stand? Ook daar hebben wij een handig hulpmiddel voor.

Schietstokken met één been

Schietstokken met één been zijn voornamelijk bedoeld om uw geweer te ondersteunen. Het grote verschil met de twee- en drie-beens schietstokken dat deze minder balans bieden. Echter is deze schietstok wel weer gemakkelijker te gebruiken dan een twee- of drie-beens schietstok.

Schietstokken met twee of drie benen

Als u bij Jacht XL een twee of drie beens schietstok aanschaft biedt dit meer ondersteuning bij het schieten. Een tripod biedt het meest ondersteuning. Deze kan volledig op zichzelf staan, zonder verdere ondersteuning. Bij het ontwerp van de schietstokken is uiteraard ook nagedacht over het geluid. De schietstokken zijn fluisterstil in hoogte te bedienen. Ook zijn de schietstokken uitgerust met een lock-functie.

Schietstok kopen bij Jacht XL

Als jager heeft u veel voordeel van een schietstok. We raden u dan ook zeker aan om een schietstok aan te schaffen. In ons assortiment kunt u diverse schietstokken vinden. Voor vragen over ons assortiment kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Aangezien wij zelf ook jagen, spreken wij uit ervaring! U kunt bij ons veilig betalen via iDeal. Na ontvangst van betaling, zorgen wij ervoor dat u de schietstok zo snel mogelijk in huis heeft. Schietstok kopen? Dat doet u bij Jacht XL!